Vuković&Runjić
Knjige Autori Knjižara Kontakt Novosti


Winterson kod V&R

Knjiga mog kompjutera
   
Težina
   
   

 


 

Jeanette Winterson
Težina
Mit o Atlasu i Heraklu


Prevela Vjera Balen-Heidl
Isbn: 978-953-286-000-9
dimenzije: 130 x 200 mm
stranica: 152
uvez: meki šivani s ovitkom
Cijena 79 knO knjizi

“Slobodan čovjek nikad ne pomišlja na bijeg.”

U drevnoj grčkoj mitologiji Atlas, pripadnik prabogova Titana, povede pobunu protiv novih božanstava, Olimpijaca. Zbog toga na sebe navuče božanski gnjev: pobjednici Olimpijci prisile Atlasa, čuvara vrta Hesperida i zlatnih jabuka života, da na sebe zauvijek natovari teret svijeta i nebesa. Kad Heraklo kao jedan od dvanaest zadataka mora ukrasti jabuke, on ponudi Atlasu da će mu privremeno
pridržati svijet ako mu Titan donese plijen. Znajući da je samo Heraklo dovoljno snažan da ponese teret svijeta, i u napasti da bar na kratko bude slobodan,
Atlas pristaje i stvara se čudnovat savez...

Jeanette Winterson uvodi Atlasa u 21. stoljeće sa stilom i autoritetom. Autorična sposobnost da izvrne ono naizgled poznato i pokaže nam nešto sasvim novo ovdje osobito dolazi do izražaja.
“ Zemlja se zapanjila. Zemlja je samoj sebi uvijek bila neobična i nova. Nikad nije predviđala što kani. Nikad nije pogađala koje će biti sljedeće čudo. Voljela je taj rizik, nasumičnost , lutrijske izglede za dobitak. Mi zaboravljamo, ali ona nikad nije zaboravila da je ono što prihvaćamo kao gotovu činjenicu zapravo priča o uspjehu. Gubitnici su nestali. Ovaj planet koji uzimamo zdravo za gotovo zapravo je glavni zgoditak. Zemlja je plava lopta na kojoj je dobitna kombinacija. ”

Jeanette Winterson , Težina


O autorici
Jeanette Winterson britanska je spisateljica čiji je prvi roman Naranče nisu jedino voće dobio nagradu Whitbread 1985. za književnog debitanta. Od tada je objavila sedam romana uključivši Passion Written on the Body i Knjiga mog kompjutera, zbirku kratkih priča, zbirku eseja i, nedavno, dječji roman. Knjige su joj prevedene na više od 30 jezika te adaptirane za televiziju, film i kazalište. Živi u Oxfordshireu i Londonu.


 
traži samo na dzepna.com


Autoričina stranicaPročitajte poglavljeKupite ovu knjigu
na internetu:


Vaš komentar