Vuković&Runjić
Knjige Autori Knjižara Kontakt Novosti


Milana kod V&R

Seuso
   
Revolver
   
Seksopolis
   
Priča o M
   
O živima sve najbolje
   
   
Pisci o pisanju
   
Demoni i novinari 

Milana Vuković Runjić
Revolver


isbn: 953679120X
dimenzije: 200 x 130 mm
stranica: 144
uvez: tvrdi uvez s ovitkomO knjizi
Novinar najčitanijeg političkog tjednika Global, Filip Latinović, začaran je ženskim torbicama. Kad jedne jeseni upozna divnu ljubičastu pernatu torbicu i njezinu vlasnicu, nije svjestan s kime se upušta u avanturu i koliko je njegov materijal “vruć”. Objelodanivši svoju vezu pod egidom “ekskluzivno” Filip se nada profesionalnoj promociji. Uskoro, međutim, stiže ponuda koju ne može odbiti!

Živopisna vreva u redakciji i aleja ocvalih kestenova, speed & spleen zagrebačke jeseni pretapaju se u melankoličnu atmosferu Trogira i dalmatinskog zaleđa, gdje na scenu stupaju obitelj Tuna i brojni likovi povezani s njezinim društvenim i “poslovnim” usponom. Ova “naoružana” proza posveta je novinarskom životu, ali i iskrivljeno zrcalo domaćih mafijaških obračuna, dakako, s iskliznućem u bajku.
"Sutradan, nosila je torbicu, ljubičastu i nakostriješenu poput plamenca, s drškom od bambusa koju je Filip zamalo pomilovao čim su rastreseno sjeli u gornjogradsku kavanicu. Nije micao pogled s torbice, čija mu se drška činila poput kljuna što izviruje iz pernatog tijela i zavidio je Heleni što s takvom čudesnom, davno izumrlom pticom hoda Jurjevskom do njega, bliska i privržena, gotovo nadohvat ruke."

Milana Vuković Runjić, Revolver


O autorici
Milana Vuković Runjić rođena je 1970. u Zagrebu. Na zagrebačkom Filozofskom fakultetu magistrirala je književnost s radnjom o Marcelu Proustu.

 
traži samo na dzepna.comAutoričina stranicaPrikazi knjige

s Fusnote
iz VjesnikaVaš komentar