Vuković&Runjić
Knjige Autori Knjižara Kontakt Novosti


Milana kod V&R

Lovac i božica
   
Seuso
   
Revolver
   
Seksopolis
   
Priča o M
   
O živima sve najbolje
   
   
Pisci o pisanju
   
Demoni i novinari 

Milana Vuković Runjić
O živima sve najbolje


isbn: 953679165X
dimenzije: 172 x 116 mm
stranica: 208
uvez: tvrdi uvez s ovitkom
Cijena 89 knO knjizi
Što učiniti kada se nađete “s onu stranu”, a još uvijek želite pisati? I nije li samo pisanje dijalog živih i mrtvih koji traje otkad je pisanja? O živima sve najbolje nova je prozna knjiga Milane Vuković Runjić, zbirka koja se sastoji od naslovne dulje pripovijetke i trideset kraćih, objedinjenih imenom “Božanstvene fifice”.
I duljoj i kraćim pričama zajednički je odmak u fantastično. Među kraćim prozama nekoliko je autobiografskih crtica u kojima je autorica i samu sebe smjestila u neki svoj fantastični bestijarij, i to u trenutku nezahvalnog procesa pisanja. Pomniji čitači prepoznat će gotovo u svakoj priči njezin autoportret, što je i jedan od izazova ove male knjige.
"Znamo da si izašla iz kuće, možda prebrzo, tako da su vrata za tobom ostala otvorena. Uvijek je tako: želiš van, kažeš, kao da ne gospodariš u svojoj kući, nego si u njoj gost. Samoća u kojoj prebivaš odjednom se izlije kao voda iz lavora, i ti ćeš svisnuti ako ne pobjegneš. Tamo gdje smo mi ima dovoljno mjesta."

Milana Vuković Runjić, O živima sve najboljeO autorici
Milana Vuković Runjić rođena je 1970. u Zagrebu. Na Filozofskom fakultetu magistrirala je književnost. Objavila je deset knjiga poezije i proze. Piše za novine i časopise. Godine 2005. dobila je nagradu Kiklop za urednički rad u nakladi Vuković&Runjić.

 
traži samo na dzepna.comAutoričina stranicaPrikaz knjige

iz VijencaKupite ovu knjigu
na internetu:

Vaš komentar