Vuković&Runjić
Knjige Autori Knjižara Kontakt Novosti


Tomić kod V&R

Pokaži koliko me cijeniš
    

Ante Tomić et al.
Pokaži koliko me cijeniš

isbn: 9536791544
godina: 2004
dimenzije: 215 x 133 mm
stranica: 192
uvez: meki šivani s ovitkom

Cijena 99 kn


O knjizi
Godinu dana nakon uspješne zbirke eseja Pisci o pisanju, u kojoj je trideset i dvoje domaćih autora mlađe, srednje i starije generacije progovorilo o svojim spisateljskim navikama, ritmovima i ambicijama, odlučili smo unutar korica jedne knjige predstaviti plodove rada njih nekoliko.

Od poznatog publicista koji ovdje premijerno objavljuje fikciju do imena s kojima poistovjećujemo noviju hrvatsku književnost, Pokaži koliko me cijeniš zbirka je svježih i neopterećenih tekstova, međutim pisanih s ozbiljnim literarnim ambicijama: idealan spoj visokog i niskog stila, prema podjeli N. Fryea.

Pokaži koliko me cijeniš nudi voajerski pogled u kovačnicu aktualnih rukopisa, gdje se roje raznoliki likovi: od odlučne frizerke koja pokušava srediti svoj ljubavni život, preko sablasti iz sna što sustiže svoju žrtvu ili društva koje zaziva duhove, pa do otočnog edikula koji se obračuna s morskim psom naočigled turista na viškoj plaži—i još mnogo drugih.

Neke od priča socijalno su osviještene, neke snovite, a neke čista zezancija, no svaka je vjerno zrcalo svog autora, pa i mogući zametak budućeg romana što ovu zbirku čini poželjnom lektirom za duge ljetne dane, ali i za još dulje zimske noći. 
traži samo na dzepna.comPrikazi knjige

iz Vijenca

iz blogzina LupigaKupite ovu knjigu
na internetu:

Vaš komentar