Vuković&Runjić
Knjige Autori Knjižara Kontakt Novosti


Rushdie kod V&R

Istok, zapad
   
Harun i More Priča
   
Bijes 

Salman Rushdie
Istok, zapad


isbn: 9536791021
prijevod: Vladimir Cvetković Sever
dimenzije: 200 x 130 mm
stranica: 172
uvez: broširani
Cijena 49 kn


O knjizi
Otkako je za Djecu ponoći 1982. godine nagrađen najuglednijom britanskom književnom nagradom Booker, Salman Rushdie prepoznat je kao romanopisac izvanserijskog formata čiji se svaki idući roman ovjenčao nekim vrijednim književnim priznanjem. U devet priča objedinjenih naslovom Istok, zapad ovaj virtuozni pripovjedač—rođen u Indiji, školovan u Engleskoj—pokušava pisanjem premostiti pukotine između suprotnih strana svijeta i naizgled nepomirljivih poimanja života. Ova je zbirka svijet-u-malom motiva razrađenih u Rushdiejevim opsežnim romanima i odškrinut prozor u intimni zemljopis jednog od najpoznatijih pisaca s engleskog govornog područja.


“Možda najoriginalniji i najnadareniji romanopisac današnjice u književnosti na engleskom jeziku.”—Contemporary British NovelistsO autoru
Salman Rushdie rođen je u Bombayu 1947. godine. Autor je sedam romana: 'Grimus', 'Djeca ponoći', 'Sram', 'Sotonski stihovi', 'Harun i More Priča', 'Maurov posljednji uzdah' i 'Tlo pod njezinim nogama'; zbirke pripovijedaka 'Istok, zapad'; putopisa 'Jaguarov osmijeh: putovanje u Nikaragvu'; knjige eseja 'Izmaštane domovine'; knjige o filmu 'Čarobnjak iz Oza'. Roman 'Djeca ponoći' 1993. godine nagrađen je posebnim priznanjem Booker of Bookers i time proglašen je najboljim romanom kojem je u četvrt stoljeća postojanja dodijeljena ta ugledna britanska književna nagrada. Knjige su mu prevedene na više od dvadeset svjetskih jezika. Rushdiejev je roman 'Pelivan Šalimar' iz konkurirao za nagradu Whitebread 2005., kao i za međunarodnu nagradu IMPAC Dublin Literary Award 2007. Britanska je kraljica Elizabeta II. godine 2007. Salmanu Rushdieju dodijelila viteški naslov za zasluge na književnom polju. Priznanje je izazvalo niz prosvjeda u Pakistanu i Maleziji.


 
traži samo na dzepna.com


Autorova stranicaPrikaz knjige

iz Vijenca


Kupite ovu knjigu
na internetu:Vaš komentar