Vuković&Runjić
Knjige Autori Knjižara Kontakt Novosti


Rushdie kod V&R

Istok, zapad
   
Harun i More Priča
   
Bijes 

Salman Rushdie
Harun i More Priča


isbn: 9536791072
prijevod: Igor Grbić
dimenzije: 200 x 130 mm
stranica: 224
uvez: broširani
Cijena 69 kn


O knjizi
Harun i More Priča Salmana Rushdieja “knjiga je za svakoga tko voli dobru priču. Uz to, djelo književnoga genija”, zaključio je Stephen King. I nije bio jedini!

Harunov otac Rašid znan je kao Šah od Bla Bla. Najveći među pripovjedačima, Rašid dočarava čarobne svjetove i donosi smijeh u tužni grad Alifbej. A onda, jednoga kobnog dana, sve pođe po zlu: Harunova je majka napustila dom, a njegovu ocu odjednom uzmanjka priča. Harun odlučuje vratiti pripovjedački dar svomu ocu. Leteći na ptici Pupavcu on odlazi do Mora Priča i tako započinje bajkovito putovanje neobičnim zemljama, čudesnima poput onih o kojima Rašid pripovijeda.


“Knjiga za svakoga tko voli dobru priču. Uz to, djelo književnoga genija.”—Stephen KingO autoru
Salman Rushdie rođen je u Bombayu 1947. godine. Autor je sedam romana: 'Grimus', 'Djeca ponoći', 'Sram', 'Sotonski stihovi', 'Harun i More Priča', 'Maurov posljednji uzdah' i 'Tlo pod njezinim nogama'; zbirke pripovijedaka 'Istok, zapad'; putopisa 'Jaguarov osmijeh: putovanje u Nikaragvu'; knjige eseja 'Izmaštane domovine'; knjige o filmu 'Čarobnjak iz Oza'. Roman 'Djeca ponoći' 1993. godine nagrađen je posebnim priznanjem Booker of Bookers i time proglašen je najboljim romanom kojem je u četvrt stoljeća postojanja dodijeljena ta ugledna britanska književna nagrada. Knjige su mu prevedene na više od dvadeset svjetskih jezika. Rushdiejev je roman 'Pelivan Šalimar' iz konkurirao za nagradu Whitebread 2005., kao i za međunarodnu nagradu IMPAC Dublin Literary Award 2007. Britanska je kraljica Elizabeta II. godine 2007. Salmanu Rushdieju dodijelila viteški naslov za zasluge na književnom polju. Priznanje je izazvalo niz prosvjeda u Pakistanu i Maleziji.


 
traži samo na dzepna.com


Autorova stranicaKupite ovu knjigu
na internetu:Vaš komentar