Vuković&Runjić
Knjige Autori Knjižara Kontakt Novosti


Rácz kod V&R

Zaustavite majku Terezu!
   
   
   
    

Zsuzsa Rácz
Zaustavite majku Terezu!

Prevela Irina Jurović
240 str.
ISBN 953-6791-84-6

Cijena 79 knZaustavite Majku Terezu bestseler je mlade mađarske spisateljice i novinarke Zsuzse Rácz (1972.). Objavljen je kod nakladnika Édesvíz Kiadó 2002. godine te je odmah rasprodan u nakladi od 120 000 primjeraka. 2004. godine prema knjizi je snimljen istoimeni film, u režiji Pétera Bergendyi prema scenariju Béle Rigó.

Radnja romana odvija se 2002. godine u Budimpešti, gradu u kojem stranci nanovo otkrivaju uvijek prisutne čari nekadašnje austrougarske prijestolnice, a mladi Mađari poletno i beznadno traže svoje mjesto.

U središtu priče nalazi se Kata Kéki, mlada tridesetogodišnja novinarka u potrazi za novim poslom. Povremeno drži komunikacijske treninge po tvrtkama, headhunteri je šikaniraju i poslovno okruženje je sve više guši. Situacija ne djeluje nimalo optimistično. Usto, u dugogodišnjoj je vezi s Marcijem, iz koje na svoju odgovornost iskače te ostaje plivati u moru nezadovoljstva, površnih veza i neuspjelih izlazaka.

Kata je čudnovato biće; istovremeno nespremno za život, impulzivno i jetko, no s druge strane vrlo emotivno, sućutno i duhovito. Ona nam ustupa najdivnije moguće crtice iz života mlade, usamljene i vrckave mlade Budimpeštarke, koja će pokazati da je uvijek, svugdje i u svakome moguće pronaći onog pravog. Ovaj roman će nas mnogo puta, do suza, nasmijati.
"Nova bilježnica, novi život. Prema pojedinim školama dovoljno je da čovjek odluči započeti novi život te da se nagne unazad i pričeka dok novi život ne pokuca na vrata stana na drugom katu dvorišne zgrade."

Zsuzsa Rácz, Zaustavite majku Terezu!
O autorici
Zsuzsa Rácz rođena je 1972. godine u Miskolcu. Od početka studija živi i radi u Budimpešti. Karijeru je započela kao urednica i novinarka na Mađarskom radiju, a već deset godina djeluje kao slobodni novinar u različitim medijima. Svoju prvu knjigu, Ljubav prema drogi napisala je 1998. godine, a 2002. napisala
je bestseler Zaustavite Majku Terezu!. 
traži samo na dzepna.com


Autoričine stranice


Prikaz knjige

Prikaz Zaustavite Majku Terezu u The Hungarian QuarterlyKupite ovu knjigu
na internetu:

Vaš komentar