Vuković&Runjić
Knjige Autori Knjižara Kontakt Novosti


Pelevin kod V&R

Kaciga užasa
   
    

Viktor Pelevin
Kaciga užasa

isbn: 9536791730
prijevod: Igor Buljan
dimenzije: 200 x 130 mm
stranica: 240
uvez: meki šivani s ovitkom

Cijena 79 knO knjizi
Kaciga užasa je cyber-age verzija mita o TezejuMinotauru i labirintu kako ju je izmaštao jedan od najglasovitijih ruskih pisaca.

Nikad se nisu sreli, predstavljaju se čudnim pseudonimima, obitavaju u identičnim prostorijama iz kojih se izlazi u sasvim različite krajolike, i upustili su se u dijalog iz kojeg ne mogu van - upleteni su u diskurs što ga definira i razara Kaciga užasa. Onog tko je nosi zovu Asterisk: on je dominantna sila i dobra i zla u kojoj je Minotaur zauvijek prisutan, a Tezej je velika nepoznanica.


"U životu ćete vidjeti ono što vam je pred očima, kamo god okrenuli dupe. A ovdje ćete vidjeti ono što vam je pred očima, kamo god okrenuli glavu. To su, kako se govorilo kod nas u xxx, nebo i zemlja, iako zvuči slično. Nikakvog nezavisnog koordinatnog sustava nemate, i sve što vidite određujemo mi. Zato ništa ne možete ni posumnjati. I život za vas više nije ono što zapravo jest, već ono što vam se prikazuje."

Viktor Pelevin, Kaciga užasa: Mit o Tezeju i MinotauruO autoru

Viktor Pelevin jedan je od najzanimljivijih ruskih pisaca mlađe generacije, one za koju kažu da radije otvara kompjuter nego knjigu; zato on ne daje intervjue i ne nastupa u javnosti nego komunicira sa svijetom isključivo e-mailom. Svaka njegova knjiga je prava književna senzacija, od romana Omon Ra (1992.) i Život kukaca (1996.) do slavne Generation P (1999.).

 
traži samo na dzepna.com


Autorova stranica

Pelevinova interaktivna KacigaKupite ovu knjigu
na internetu:

Vaš komentar