Vuković&Runjić
Knjige Autori Knjižara Kontakt Novosti


Nothomb kod V&R

Strah i trepet
   
Ljubavna sabotaža
   
Robert je njezino ime
   
Antikrista
   
Protiv Katiline
   
Lastavičin dnevnik
   
Biografija gladi 

Amélie Nothomb
Protiv Katiline

isbn: 9536791536
dimenzije: 200 x 130 mm
stranica: 187
uvez: meki

Cijena 69 kn


O knjizi
Nakon godina provedenih u Gradu, Emil, umirovljeni profesor grčkog i latinskog, i njegova supruga Juliette sele se na ladanje, gdje kane nevino uživati u izmjeni godišnjih doba i danima bez ljudi, uvjereni da ih susjed iz kuće preko puta u tome neće ometati. Međutim, taj šutljivi liječnik zvoni im na vrata svakog popodneva i nakon nekog vrremena bračni par željan osame nađe se na rubu ludila…

Ova je knjiga nesumljivo tour de force belgijske spisateljice, poznate po tome da svake godine objavi novo djelo, koje potom zavlada vrhovima top ljestvica u Francuskoj.

Ironizirajući svakodnevnu konverzaciju kakvu vode osobe koje se jedva poznaju, Amélie Nothomb pokazuje nam da čak i popodnevno brbljanje uz kavu može postati smrtno opasno. Ovaj se roman, čiji su glavni junaci povučeni umirovljenici, čita poput trilera i nije slučajno što su spisateljicu već prozvali “proznim Hitchcockom”. Majstorski smišljeno i “izrežirano djelo”, koje uspješno spaja dvije naizgled nespojive vrline: visoki stil i visoku napetost.


“Čovjek bi trebao imati željeznu volju pa da ne uživa u njezinim ogavnim zapisima i rijetko viđenom crnom humoru. U ovo sladunjavo doba, kada više nitko ne želi preuzeti rizik da ma i slučajno uvrijedi bližnjega svoga, ova okrutna dvadesetosmogodišnja Belgijanka pravi je zgoditak. Eufemizmi su joj strani jednako koliko i prenemaganje. Suočena s ružnoćom tijela i duha, ona odabire škrgutav smijeh. A taj je vraški komunikativan.”—Didier Sénécal, Lire

“Amélie Nothomb je Alfred Hitchcock pisane riječi…”—Rain Taxi


O autorici
Amélie Nothomb rođena je 13. kolovoza 1967. u Kobeu (Japan). Godine 1988. diplomirala je filologiju u Belgiji,a potom je iznova otišla na godinu dana u Japan. Prvu je knjigu, roman Higijena ubojice, objavila 1992. Za njom je slijedila Ljubavna sabotaža, Protiv Katiline i drugi romani kojima je utvrdila svoj status književne zvijezde frankofonog svijeta.

 
traži samo na dzepna.com


Autoričina stranicaKupite ovu knjigu
na internetu:

Vaš komentar