Vuković&Runjić
Knjige Autori Knjižara Kontakt Novosti


Nothomb kod V&R

Strah i trepet
   
Ljubavna sabotaža
   
Robert je njezino ime
   
Antikrista
   
Protiv Katiline
   
Lastavičin dnevnik
   
Biografija gladi
   
Ni Evina ni Adamova 

Amélie Nothomb
Ni Evina ni Adamova

Prevela s francuskoga Anja Jović
Isbn: 978-953-286-029-0
dimenzije: 133 x 215 mm
stranica: 184
uvez: meki šivani
Cijena 109 kn


O knjizi

Amélie i Rinri su Belgijanka i Japanac koji se ne zaljubljuju u Rajskom vrtu, nego u Zemlji Izlazećeg Sunca. Na svojim nas lutanjima vode od tokijske vreve do snježnih vrhunaca Fudžija, od švicarskog fonduea do japanskih poslastica, od Yukija Mishime do Marguerite Duras. Amélie prema Rinriju osjeća japanski koi – ljubavničku naklonost bez romantičnog ushita, dok Rinri prema njoj gaji “tipično francusku” ljubav.

Strah i trepet mogao je stvoriti dojam da sam u Japanu, u odrasloj dobi, bila samo grozna radnica. Ni Evina ni Adamova otkrit će da sam u isto to vrijeme na istome mjestu bila i zaručnica vrlo posebnog Tokijca”, izjavila je autorica.

Kroz romantičnu vezu s Rinrijem Amélie nam otkriva i vezu Istoka i Zapada te na duhovit i dirljiv način, bez zapadanja u stereotipe, opisuje Japan viđen europskim očima. Ova je autobiografska priča o mladenačkoj ljubavi istodobno vrlo obična i vrlo neobična, vrlo stara i vrlo suvremena. Ni Evina ni Adamova, nego Améliena i Rinrijeva. Dobitnik nagrade Prix de Flore, novi je roman Amélie Nothomb osvojio kritičare i ušao u uži izbor za najveću francusku književnu nagradu Goncourt.

“Kao uvijek, pohrlit ćete po najnoviju knjigu Amélie Nothomb. I nećete požaliti.”
Le Journal du Dimanche

“Roman Ni Evina ni Adamova opet krasi ljupkost autoričinih prvijenaca. Vjerojatno najintimnije djelo ove samosvojne književnice.”
Le Monde
"U glavi sam usporedila bogatstvo Japana s bogatstvom Belgije i zaključila da je ova transakcija kap vode u oceanu tolikog nerazmjera. U supermarketu sam za šest tisuća jena mogla kupiti šest rajskih jabuka. Adam je Evi itekako dugovao toliko. Umirene savjesti, krenula sam u šetnju Omotesandom.

Amélie Nothomb, Ni Evina ni Adamova

O autorici
Amélie Nothomb rođena je 13. kolovoza 1967. u Kobeu (Japan). Prvu je knjigu, roman Higijena ubojice, objavila 1992. Za Strah i trepet dobila je Veliku nagradu za roman Francuske akademije, a hvaljeni roman Ni Evina ni Adamova osvojio je nagradu Flore 2007. Djela su joj prevedena na više od 30 jezika.

 
traži samo na dzepna.com

Prikaz iz francuskoga književnog časopisa “LireAutoričina stranica
Pročitajte poglavlje

Kupite ovu knjigu
na internetu:

Vaš komentar