Vuković&Runjić
Knjige Autori Knjižara Kontakt Novosti


Nothomb kod V&R

Strah i trepet
   
Ljubavna sabotaža
   
Robert je njezino ime
   
Antikrista
   
Protiv Katiline
   
Lastavičin dnevnik
   
Biografija gladi
   
Ni Evina ni Adamova 

Amélie Nothomb

Amélie Nothomb rođena je 13. kolovoza 1967. u Kobeu (Japan). Prvu je knjigu, roman Higijena ubojice, objavila 1992. Za Strah i trepet dobila je Veliku nagradu za roman Francuske akademije, a hvaljeni roman Ni Evina ni Adamova osvojio je nagradu Flore 2007. Djela su joj prevedena na više od 30 jezika.


Enciklopedijske bilješke

na francuskome

na engleskome

Informativne fanovske stranice

Obožavatelje šaljemo na forum

Portret u Nacionalu
"Veoma se dobro sjećam dana kad sam doznala da ću živjeti u Kini. Tek sam navršila pet godina, no već sam shvatila najbitniju stvar, a to je da ću se time moći hvaliti. To pravilo nema iznimke: priliku da stupe nogom u Kinu i najveći kuditelji doživljavaju kao vitešku čast. Nema boljeg nastupa od nehajne izjave 'Vraćam se iz Kine'. Kad imam osjećaj da mi se netko dovoljno ne divi, dan-danas ravnodušnim glasom nabacim: 'Dok sam živjela u Pekingu...'. Kina je u tome doista osobita. Na kraju krajeva mogla bih reći i 'Dok sam živjela u Laosu', što je svakako još veća rijetkost. No nije tako šik. Kina je klasika, imperativ, Chanel 5 . "

Amélie Nothomb, Ljubavna sabotažaAmélie Nothomb britkom je autobiografskom prozom zasjela u sam vrh suvremene francuske književnosti. Dok se opetovano potvrđuje kao utjelovljenje književnoga i indentitarnoga otuđenja, kroz vlastito je pisanje uvidjela da ipak nije sama… Pročitajte intervju na Guardianovim stranicama. 
traži samo na dzepna.com

Prva poglavlja

Lastavičin dnevnik

Biografija gladiPrikazi knjiga


O Strahu i trepetu iz Vijenca

O Antikristi iz blogzina Lupiga

O Ljubavnoj sabotaži

iz blogzina Lupiga

izVijenca

O Biografiji gladi iz Vijenca
Zanimljivo
8.11.2007. Roman Ni Eve ni Adam Amélie Nothomb, koji je kao veliki favorit izgubio utrku za ovogodišnjega Goncourta, osvojio je francusku književnu nagradu Prix de Flore, tradicionalno priznanje «autorima u usponu». Možemo li tako okvalificirati popularnu i nagrađivanu belgijsku spisateljicu koja se diči sa 16 objavljenih romana u posljednjih 16 godina? O novome prijeporu na francuskoj sceni i buni u književnoj blogosferi čitajte u Guardianu.