Vuković&Runjić
Knjige Autori Knjižara Kontakt Novosti


Murakami kod V&R

Moj slatki Sputnik
   
Južno od granice, zapadno od sunca
   
Nakon potresa
   
Norveška šuma
   
Tvrdo kuhana zemlja čudesa i Kraj svijeta
   
Lov na divlju ovcu
   
Pleši, pleši, pleši
   
Kad padne mrak
 

Haruki Murakami
Pleši, pleši, pleši

Preveo Vojo Šindolić
408 str.
dimenzije: 133 x 215 mm
uvez: meki šivani
ISBN 978-953-6791-98-9
Cijena 129 kn


O knjizi
U ovom impresivnom nastavku romana Lov na divlju ovcu, jedan od najoriginalnijih suvremenih svjetskih pisaca Haruki Murakami ujedinjuje znanstvenu fantastiku, triler i satiru. Neimenovani glavni junak,
neprilagođeni tridesetčetverogodišnji rastavljeni usamljenik upušta se u sasvim neobičnu avanturu. Njegova potraga za djevojkom, koja je tajanstveno nestala, ponovno ga dovodi na “mjesto zločina”, u Hotel Dupin, u kojemu susreće čudnovate likove s ove ili one strane granice realnosti: nestala djevojka Kiki javlja mu se u vizijama, a pri odgonetavanju još jedne misterije pomažu mu trinaestogodišnja vidovnjakinja, njezini zbunjeni roditelji i pjesnik s jednom rukom…

Murakamijev junak živi u svijetu visoke tehnologije i modernih dostignuća gdje sve stare vrijednosti pod naletom novih nestaju i polako umiru. Svi sastojci koji čine Murakamijevu prozu velikom opet su tu: nemirni i osebujni likovi, uznemirujuća prebacivanja u paralelne stvarnosti, priča koja ubrzava poput vrtuljka… Pleši, pleši, pleši je napeto, ubrzano i zabavno putovanje kroz moderni Japan.


“Zabavan spoj moderne znanstvene fantastike, napetosti od koje se grizu nokti i drevnog mita...” – Chicago Tribune
Mene ime “Hotel Dupin” podsjeća na kakav besprijekorno bijel i čist hotel u nekom od ljetovališta na Egejskom moru, i da nije bilo natpisa na njegovom ulazu, nikad ne biste ni pomislili da je ta zgrada hotel. Unatoč mjedenoj ploči s ugraviranim imenom, uopće nije ostavljao dojam hotela. A kakav je dojam ostavljao? Mnogo više je podsjećao na muzej. Neki osobit muzej po kojem se vrzmaju kojekakvi osobiti čudaci, u potrazi za osobitim izlošcima. Takav dojam i nije bio daleko od istine. Jedan njegov dio doista je bio moj. Ali, tko bi poželio odsjesti u takvom hotelu? U hotelu čije je predvorje služilo kao skladište uspomena a mračni hodnici bili zatrpani prepariranim ovcama, prašnjavim ovčjim runima, pljesnivim dokumentima, požutjelim i izblijedjelim starim fotografijama? U hotelu čiji je svaki zakutak bio prekriven prašinom neostvarenih snova.

Haruki Murakami , Pleši pleši pleši
O autoru
Haruki Murakami rođen je u Kiotu 1949. godine. Autor je romana Lov na divlju ovcu, Tvrdo kuhana zemlja čudesa i Kraj svijeta, Norveška šuma, Pleši pleši pleši, Ljetopis Ptice- navijalice, Južno od granice, zapadno od Sunca, Moj slatki Sputnik, Kafka na obali; publicističke knjige Pod zemljom: napad plinom u Tokiju i japanska psiha, te zbirki pripovijedaka Slon nestaje i Nakon potresa. Dobitnik je mnogih književnih priznanja, uključujući odnedavno i uglednu nagradu Jomimuri. Djela su mu prevedena na dvadeset i sedam jezika.


 
traži samo na dzepna.com


Autorova stranicaPročitajte poglavljePrikazi knjige

O Pleši pleši pleši iz New York TimesaKupite ovu knjigu
na internetu:
Vaš komentar