Vuković&Runjić
Knjige Autori Knjižara Kontakt Novosti


Murakami kod V&R

Moj slatki Sputnik
   
Južno od granice, zapadno od sunca
   
Nakon potresa
   
Norveška šuma
   
Tvrdo kuhana zemlja čudesa i Kraj svijeta
   
Lov na divlju ovcu
   
Pleši, pleši, pleši
   
Kad padne mrak
 

Haruki Murakami
Moj slatki Sputnik


isbn: 9536791277
dimenzije: 20x13x1,8
stranica: 238
uvez: meki
Cijena 79 kn


O knjizi
Ljubav djevojke ovdje je opisana poput pustinjske oluje, a strasti su tako silne, da se od njih nestaje! Ono što Murakamija čini genijem iz Japana, svakako je njegov smiren i duhovit stil, kojim nam prikazuje tu nepreglednu materiju međuljudskih odnosa. Možda mu to uspijeva jer je Japanac. Možda baš zato što je Haruki Murakami, trenutno najveći japanski izvozni proizvod, dakako, uz Sony.

Norveška šuma, roman o ljubavi i odrastanju pribavio mu je 4-milijunsku publiku u Japanu i sasvim solidan prihod. Sve ostalo što je napisao (a čovjek je Japanac, radi kao lud), samo je utvrdilo njegov status literarnog samuraja. Kad piše, Murakami dovodi priču do paradoksa, do iracionalnog. Pritom, vrlo je trezven i samozatajan. Sam je Murakami još neobičniji od njegovih priča. Ali, to je već neki drugi roman."Kamo je nestala moja mladost?, odjednom sam pomislio. Jer, završila je, nije li? Kao da sam još jučer bio tek napola odrastao. Huey Lewis and the News u to su vrijeme imali nekoliko hitova. Prije ne tako mnogo godina. A sad sam tu, u zatvorenom krugu, vrtim se u prazno. Znam da nikamo ne idem, a ipak se vrtim. Moram. Moram ili ne bih mogao preživjeti."

Haruki Murakami, Moj slatki Sputnik
O autoru
Haruki Murakami rođen je u Kiotu 1949. godine. Autor je romana Lov na divlju ovcu, Tvrdo kuhana zemlja čudesa i Kraj svijeta, Norveška šuma, Pleši pleši pleši, Ljetopis Ptice-navijalice, Južno od granice, zapadno od Sunca, Moj slatki Sputnik, Kafka na obali; publicističke knjige Pod zemljom: napad plinom u Tokiju i japanska psiha, te zbirki pripovijedaka Slon nestaje i Nakon potresa. Dobitnik je mnogih književnih priznanja, uključujući odnedavno i uglednu nagradu Jomimuri. Djela su mu prevedena na dvadeset i sedam jezika.


 
traži samo na dzepna.com


Autorova stranicaPrikaz knjige

iz ZarezaVaš komentar