Vuković&Runjić
Knjige Autori Knjižara Kontakt Novosti


Lodge kod V&R

Misli...
   
Razmjena 

David Lodge

David Lodge rođen je u Londonu 1935. godine. Doktorirao je na Sveučilištu u Birminghamu, gdje je od 1960. do 1987. predavao na Odsjeku za anglistiku, nakon čega se povukao da bi se posvetio pisanju. I dalje nosi počasni naslov profesora moderne engleske književnosti na istome sveučilištu, te i dalje živi u Birminghamu. Član je Kraljevskog fruštva književnika, dobitnik niza britanskih književnih nagrada i priznanja, te visokih državnih odličja - Ordena Britanskog carstva za zasluge na području književnosti (CBE), te naslova viteza na području umjetnosti i književnosti francuske Legije časti.

 

Enciklopedijske bilješke

en.wikipedia.org

S književnih stranica British Councila


"Samouka sam daktilografkinja koja tipka s dva prsta, sklona pogreškama (zbog toga zahvaljujem Bogu – i znanosti – na izumu tekst-procesora). Ali neke riječi kao da uvijek pogrešno otipkam. Jedna od njih je 'znanost', koja se na zaslonu mog računala redovito pojavljuje kao 'zlanost', s prijekornom valovitom crvenom linijom koju ispod nje iscrta automatska provjera teksta. Ja je uredno ispravljam, ali 'zlanost' ima neku onomatopejsku opravdanost koju mi je žao izgubiti: ta riječ oslikava hladnu, nesmiljenu, reduktivnu prirodu znanstvenih objašnjenja svijeta."

David Lodge, Misli

 
traži samo na dzepna.com

Zanimljivo

Iz Guardianove rubrike Književnikova soba
Prikazi knjiga

o Razmjeni iz Vjesnika

o
Mislima s kupus.net
Majstor satire David Lodge objavio je novi roman, Deaf Sentence. Dok ovaj samozvani neurotičar ponovno uveseljava vjernu publiku crpeći materijal za pripovjedne bravure iz vlastitih malenih životnih tragedija, pročitajte kako o gluhoći, depresiji i vjeri u iscjeliteljsku moć braka punog ljubavi zbori za Guardian… i čitajte Lodgea u nakladi V&R!