Vuković&Runjić
Knjige Autori Knjižara Kontakt Novosti


Llosa kod V&R

Don Rigobertove bilježnice
   
Pohvala pomajci
   
Jarčevo slavlje

Raj iza drugog ugla


 

Mario Vargas Llosa
Pohvala pomajci

isbn: 9536791390
prijevod: Tamara Horvat Kanjera
dimenzije: 215 x 133 mm
stranica: 144
uvez: broširani
Cijena 69 knO knjizi
Pohvala pomajci malen je roman koji se bavi velikim Llosinim temama: ljubavlju i erotizmom. Mit i zbilja prepleću se u elegantno ispisanim poglavljima u kojima ljupki i lijepi Fonchito uznemiruje svoju maćehu, a don Rigoberto se posvećuje ponoćnim maštanjima. Naizmjence pratimo ispovijedi vladara drevne Lidije, zatim Dijane, božice lova glavom, i drugih likova iz kolektivnog imaginarija, te priču o doni Lucreciji i njezinu dvosmislenom odnosu s posinkom. Je li taj dječačić sam Eros što se zavlači u njedra zrele žene, ili je riječ o sanjarijama njezina muža-erotomana don Rigoberta, neka zaključe čitatelji. Mario Vargas Llosa i ovdje nam se pokazuje u svoj punoći zreloga romanopisca, trenutno najozbiljnijeg hispanoameričkog kandidata za Nobelovu nagradu.


“Ovaj zaigrani roman o ljubavi i požudi natjerat će rumenilo na obraze čak i najtvrdokornijih liberala, pogana i pohotnika.”—The Washington PostO autoru
Mario Vargas Llosa rođen je 1936. u Peruu. Jedan je od najznamenitijih pripadnika latinskoameričkog booma, a osobito je poznat po romanima Rat za kraj svijeta, Tetka Julija i piskaralo te Don Rigobertove bilježnice. Opsežni spisateljski rad Vargasa Llose prati i neumorno pojavljivanje u političkoj i književnoj javnosti. Godine 1986. primio je jedno od najuglednijih priznanja hispanofonog svijeta, španjolsku nagradu za književnost Príncipe de Asturias, a 2002. dodijeljena mu je nagrada Nabokov američkog centra PEN-a.


 
traži samo na dzepna.comAutorova stranicaPrikazi knjige

iz ZarezaKupite ovu knjigu
na internetu:
Vaš komentar