Vuković&Runjić
Knjige Autori Knjižara Kontakt Novosti


Llosa kod V&R

Don Rigobertove bilježnice
   
Pohvala pomajci
   
Jarčevo slavlje

Raj iza drugog ugla


 

Mario Vargas Llosa
Don Rigobertove bilježnice


isbn: 9536791080
prijevod: Tamara Horvat Kanjera
dimenzije: 200 x 130 mm
stranica: 320
uvez: broširani
CijenaO knjizi
Don Rigoberto je hedonist, erotoman, čovjek čijim privatnim životom vladaju najegzotičnije maštarije. Dosadni radni dani, koje provodi na poslu ravnatelja osiguravajućeg društva, služe mu tek da podupru njegovu sklonost slikarstvu, književnosti i potrazi za užicima. Don Rigobertove bilježnice, smještene u suvremenu Limu, pripovijedaju klasičnu priču Vargasa Llose o umjetnosti i žudnji. Ovom prekrasno zamišljenom i pomno napisanom knjigom Mario Vargas Llosa potvrdio se, uz Gabriela Garciju Marqueza, kao jedan od ponajboljih latinskoameričkih književnika.

"Tog pospanog, zimskog, nedjeljnog popodneva don Rigoberto je žudno pabirčio, u svojoj radnoj sobi pred naoblačenim nebom i mišje sivim morem, po svojim bilježnicama tragajući za idejama koje bi mu potpirile maštu. Prva na koju je naišao, pjesnika Philipa Larkina, 'Sex is too good to share with anyone else ', podsjetila ga je na mnoge kiparske verzije mladoga Narcisa koji se naslađuje svojom slikom odraženom u vodi zdenca te na ispruženoga hermafrodita u Louvreu."

Mario Vargas Llosa, Don Rigobertove bilježniceO autoru
Mario Vargas Llosa rođen je 1936. u Peruu. Jedan je od najznamenitijih pripadnika latinskoameričkog booma, a osobito je poznat po romanima Rat za kraj svijeta, Tetka Julija i piskaralo te Don Rigobertove bilježnice. Opsežni spisateljski rad Vargasa Llose prati i neumorno pojavljivanje u političkoj i književnoj javnosti. Godine 1986. primio je jedno od najuglednijih priznanja hispanofonog svijeta, španjolsku nagradu za književnost Príncipe de Asturias, a 2002. dodijeljena mu je nagrada Nabokov američkog centra PEN-a.


 
traži samo na dzepna.com


Autorova stranicaPrikaz knjige

iz New York Timesa
Vaš komentar