Naklada Vuković & Runjić sa zadovoljstvom se priključuje ovogodišnjim Danima frankofonije (10.-30. ožujka 2008.) i u suradnji s Frankofonskom zajednicom Belgije poziva vas na predavanje

Nothomb, Toussaint, Weyergans:
Belgijanci na hrvatskom jeziku

koje će u ponedjeljak 17. ožujka u 18 sati u Medijateci Francuskog instituta u Zagrebu (Preradovićeva 5) održati Céline Mollaert, lektorica francuskog jezika na Filozofskom fakultetu u Zagrebu ( na francuskome uz prezentaciju na hrvatskome u Powerpointu).

Zavirite u svijet troje najpoznatijih suvremenih belgijskih pisaca francuskoga jezičnog izraza. Kroz izbor tekstova, zanimljivosti i videoulomke, otkrit ćete osebujan stil ovih književnika i njihove omiljene teme. A zatim prionite na čitanje – na francuskome ili na hrvatskome jeziku!Amélie Nothomb rođena je 13. kolovoza 1967. u Kobeu (Japan). Godine 1988. diplomirala je filologiju u Belgiji,a potom je iznova otišla na godinu dana u Japan. Prvu je knjigu, roman Higijena ubojice, objavila 1992. Za njom je slijedila Ljubavna sabotaža, Protiv Katiline i drugi romani kojima je utvrdila svoj status književne zvijezde frankofonog svijeta.


Strah i trepet
   
Ljubavna sabotaža
   
Robert je njezino ime
   
Antikrista
   
Protiv Katiline
   
Lastavičin dnevnik


U pripremi

V&R objavit će najnoviji roman Amélie Nothomb, Ni d'Eve ni d'Adam, koji je bio u užem izboru za glavnu francusku književnu nagradu Goncourt 2007., a osvojio je nagradu Flore.

Pročitajte prvo poglavlje:
Lastavičin dnevnik
 

Jean-Philippe Toussaint rođen je 1957. u Bruxellessu. Student političkih znanosti i povijesti oduvijek se htio baviti kinematografijom, no književnost ga je ipak sustigla. Nenadan uspjeh prvog romana Kupaonica, objavljenog 1985., postigli su i sljedeći romani: Gospodine, Fotoaparat, Nevoljkost i Televizija. Godine 2000. objavljuje kratki putopis Autoportret (u inozemstvu), djelo znatiželjnog svjetskog putnika. Književni su ga uspjesi svrstali među najkreativnije suvremene romanopisce, a djela su mu prevedena na dvadesetak svjetskih jezika.


Pobjeći
   
Voditi ljubav


Pročitajte prvo poglavlje:
Pobjeći

.
.

.
.


Čitajte francuski!

Podsjećamo vas i na ostale frankofone autore naklade V&R…


Marguerite Duras

Michel Tournier

Irène Némirovsky

Shan Sa

M. Proust/ S. Heuet

Annie ErnauxOsvojite francuske naslove V&R u nagradnoj igri portala net.hr!

 Posjetite nas


u knjižari Vuković&Runjić u Teslinoj 16 u Zagrebu
i na www.dzepna.com


Odjava s liste
(c) Vuković & Runjić 2008.