Vuković&Runjić
Knjige Autori Knjižara Kontakt Novosti


Kirin kod V&R

Album
   
Zukva
   
Jalozi
   
Zbiljka
    

Miroslav Kirin
Zbiljka

Pjesme

Isbn: 978-953-286-042-9
dimenzije: 235 x 159 x 7 mm
stranica: 80
uvez: meki šivani s klapnama
Cijena 109 kn
O knjizi
Novom zbirkom pjesama Zbiljka Miroslav Kirin kao da počinje ispočetka. Događa se prividni zaborav prethodno napisanih zbirki i njihovih poetičkih modela. Ako su Jalozi odustajanjem od svake metaforizacije bili svojevrsno čistilište pjesnikova jezika, Zbiljka se otvara slobodnom, ničim sputanom govoru koji progovara o svakodnevnim ljudskim dramama i sitnim bićima iz prirode. U novim pjesmama pjesnik osjeća granicu onog što promatra, onaj dio u koji više ne može ući, gdje on ostaje svoj. A onda malo intervenira, svojom nekom idejom o njemu, tome promatranom, i to vrlo suptilno.


Pročitajte nekoliko pjesama

Poslušajte Ti, koja kosom mlataras lijevo-desno iz zbirke Zbiljka!

O autoru


“Miroslav Kirin je, ne odustajući od visokih uvjeta svoje poetike, napisao u Zukvi jednu od najboljih zbirki mlađeg hrvatskog pjesništva.”
— Zvonimir Mrkonjić o zbirci Zukva

“Jalozi su knjiga koja intrigira kako konceptom, tako i izvedbom, i čini to nenametljivo – kao što i sam naslov kaže, zadnje što bi htjela je s čitateljem sklopiti prijateljstvo na brzu ruku.”
— Branislav Oblučar o zbirci Jalozi

“Miroslav Kirin piše kompleksno i po mnogočemu mimetički detektira i opisuje duhovno stanje nacije.”
— Sanjin Sorel o zbirci Tantalon

“U Kirinovu pisanju govor hrvatske poezije kao da doseže neku novu, dosad neupoznatu žestinu.”
— Hrvoje Pejaković o zbirci Od nje do vječnostiMiroslav Kirin rođen je u Sisku 1965. godine. Piše i objavljuje poeziju, prozu i prijevode s engleskog jezika. Objavio je tri zbirke poezije — Od nje do vječnosti (1989., nagrada Goran za mlade pjesnike), Tantalon (1998.), Zukva (2004.), te prozu Album (nagrada Jutarnjeg lista za najbolje prozno djelo u 2001. godini). Živi i radi u Zagrebu. 
traži samo na dzepna.com


Autorova stranica