Vuković&Runjić
Knjige Autori Knjižara Kontakt Novosti


Kirin kod V&R

Album
   
Zukva
   
Jalozi
   
Zbiljka 

Miroslav Kirin
Album


isbn: 9536791188
dimenzije: 200 x 130 mm
stranica: 184
uvez: broširani

Cijena 69 knO knjizi

Nagrada Jutarnjeg lista za najbolje prozno djelo 2001. godine

Dobitnik Goranove nagrade za mlade pjesnike, svojom konciznom i dorađenom memoarskom prozom izborio je mjesto u vrhu recentne domaće književne proizvodnje. Zapisi kojima autor prema sjećanju pokušava rekreirati obiteljski album uništen u ratu, kada je njegova obitelj morala napustiti kuću u okupiranoj Petrinji, ukazuju nam kako dobra proza redovito nastaje u trenucima kada nešto izgubimo. Po svršetku rata, naratora očekuje neobična ompenzacija—nerazvijeni film sa snimkama nepoznate obitelji koja je živjela u njegovoj kući za vrijeme okupacije. I ove fotografije, ironično, postaju dijelom obiteljskog albuma u potresnoj završnici knjige.
"Tebe ovdje, među ovim dječacima i djevojčicama, nema (osim ako se ne prepoznaješ u jednom od dječaka okrenutih leđima). Prožima te nelagoda što kaniš govoriti o događaju u kojem nisi izravno sudjelovao, ali koji je zabilježen na fotografiji. Tješiš se da tako možeš dati objektivniji prikaz, kao netko tko je sve promatrao sa strane i bolje mogao vidjeti što se događa. Gledaš fotografiju i odjednom na stvarnost gledaš onako kako to fotografija želi."

Miroslav Kirin , Album

O autoru
Miroslav Kirin rođen je u Sisku 1965. godine. Piše i objavljuje poeziju, prozu i prijevode s engleskog jezika. Objavio je tri zbirke poezije — Od nje do vječnosti (1989., nagrada Goran za mlade pjesnike), Tantalon (1998.), Zukva (2004.), te prozu Album (nagrada Jutarnjeg lista za najbolje prozno djelo u 2001. godini). Živi i radi u Zagrebu. 
traži samo na dzepna.com


Autorova stranicaPrikazi knjige


iz Vijenca

s bloga Velika očekivanjaKupite ovu knjigu
na internetu:

Vaš komentar