Vuković&Runjić
Knjige Autori Knjižara Kontakt Novosti


Ivandić kod V&R

Atelje
pod morem
   
Prije nego
bura stane
   
Ljubavne priče iz grada kraj mora 

Vlatko Ivandić

Vlatko Ivandić rođen je 1970. u Puli, gdje i danas živi i radi kao zamjenik općinskog državnog odvjetnika. Dosad je objavio zbirku pjesničkih odlomaka Priče ptica i ljudi te romane Prije nego bura stane i Atelje pod morem.
"Čim je ušao u kuću, otišao je u atelje i počeo proučavati kip. Pitanje zadnjeg poteza bilo je tu, nije ga se moglo izbjeći. Jer odgovor se krio negdje u kamenim grudima, leđima, nogama, usnama. U beskrajno pustom ateljeu. Prelazio je prstima po kosi, obrvama, usnama, bokovima, stopalima, moleći kip da mu oda koji ga to rez, detalj, dodir dlijetom, dijeli od dovršenja."

Vlatko Ivandić, Atelje pod morem 
traži samo na dzepna.com


Prikazi knjiga

"Što to uznemiruje pulskog književnika Vlatka Ivandića da se i u svojoj četvrtoj knjizi (...) usuđuje pisati o osjetima, o patetičnoj tjeskobi i distanciranoj osami, o konzervativizmu i moralu, o senzibilitetu zaljubljenoga koji je ranjiv, zanesen, u iščekivanju, uništen,  zaposjednut, otvoren u svojoj nasladi?" U Vjesniku se pita Helena Sablić-Tomić i hvali Ljubavne priče iz grada kraj mora Vlatka Ivandića...o Ateljeu pod morem
s bloga Knjiga za plažu (i iz Glasa Istre)