Vuković&Runjić
Knjige Autori Knjižara Kontakt Novosti


Cusk kod V&R

Arlington Park

 


 
Rachel Cusk
Arlington Park


Prevela s engleskoga Sandra Mlađenović
Isbn: 978-953-286-017-7
dimenzije: 132 x 203 mm
stranica: 256
uvez: meki šivani
Cijena 109 kn


O knjizi

Arlington Park sasvim je obično englesko prigradsko naselje. Tijekom jednog kišnog dana, pratimo živote sasvim običnih, i pomalo očajnih, kućanica: Juliet je ljuta zbog trijumfa muškaraca u svom domaćinstvu, Amanda se od sumornih misli o smrti sklanja u pretjerano čišćenje, Solly samo što nije rodila četvrto dijete, Maisie se pokušava pomiriti s provincijskim životom, dok po naravi optimistična Christine priređuje zabavu na kojoj će se navečer okupiti susjedi…


Po uzoru na Virginiju Woolf, iz trzavica i sitnica svakodnevnog života Rachel Cusk stvara impozantnu i klasičnu umjetnost.

James Ladsun, Guardian

Mnogi se pisci bave složenom temom majčinstva, no malo tko tim uzburkanim vodama brodi kao Rachel Cusk. Ona sve te bure zna pretočiti u elegantnu, inspirativnu prozu.

Sarah Vine, The Times

Rachel Cusk majstorski secira majčinstvo i brak… Daje sve od sebe da ogoli život i da pritom raskrinka svekolike ženske umišljaje.

Stephanie Cross, Times Literary Supplement
Pješice je otpratila djecu u školu po kiši. Cijelim putem uz Guthrie Road i Arlington Rise, duž Bedford Crescenta i Southfield Streeta, auti su nepomično stajali u kolonama. Farovi su im se žarili kao dva vražja oka. Kiša je padala po njihovim neprobojnim metalnim krovovima. Vrelina se u golemim plahtama pare dizala s oklopljenih poklopaca motora. Ručice brisača išle su amo-tamo, amo-tamo. U svakom je sjedio muškarac s kravatom i u izglačanoj košulji, na toplom i suhom, a sako mu je visio s kukice kraj vrata. Kako je Juliet prolazila pokraj njih, ti su muškarci jedan za drugim bacili pogled na nju kroz orošene vjetrobrane. Ona je sivim pločnicima hodala pod kišobranom. Katherine ju je držala za ruku. Barnaby je hodao za njima, s podignutom kapuljačom i rukama u džepovima. Juliet je nosila njihove užine i školske torbe. Djeca su bila u gumenim čizmama, ali Julietine hulahupke bile su mokre gotovo do koljena. Probijala se pločnikom, pod teretom i zablaćena, dok su je muškarci gledali iz auta.

Rachel Cusk , Arlington ParkO autorici
Britanska književnica Rachel Cusk, rođena u Kanadi 1967., napisala je šest romana: Arlington Parku prethode Saving Agnes, dobitnik Nagrade Whitbread za debitantski roman 1993., The Country Life, dobitnik Nagrade Somerset Maugham, te The Lucky Ones i In the Fold, koji je 2005. konkurirao za Bookerovu nagradu. Autorica je i kontroverznog ogleda o majčinstvu: A Life's Work: On Becoming a Mother. Godine 2003. časopis Granta uvrstio je Rachel Cusk u svoj izbor najboljih mladih britanskih romanopisaca. Arlington Park konkurirao je za Nagradu Orange 2007.


 
traži samo na dzepna.com


Autoričina stranicaPročitajte poglavljePrikazi knjige

Dragan Jurak piše o Arlington Parku Rachel Cusk u Jutarnjem listu i na web stranicama Modernih vremena. Pročitajte prikaz!

iz Guardiana
..prvi..
..drugi..

iz New York Timesa
..prvi..
..drugi..

Kupite ovu knjigu
na internetu:


Vaš komentar