Vukovi&Runji
Knjige Autori Knjiara Kontakt Novosti


Cusk kod V&R

Arlington Park
   
   
   
    

Rachel Cusk

Britanska književnica Rachel Cusk, rođena u Kanadi 1967., napisala je šest romana: Arlington Parku prethode Saving Agnes, dobitnik Nagrade Whitbread za debitantski roman 1993., The Country Life, dobitnik Nagrade Somerset Maugham, te The Lucky Ones i In the Fold, koji je 2005. konkurirao za Bookerovu nagradu. Autorica je i kontroverznog ogleda o majčinstvu: A Life's Work: On Becoming a Mother. Godine 2003. časopis Granta uvrstio je Rachel Cusk u svoj izbor najboljih mladih britanskih romanopisaca. Arlington Park konkurirao je za Nagradu Orange 2007.


Enciklopedijske bilješke
http://en.wikipedia.org/wiki/Rachel_Cusk

S književnih stranica British Councila
http://www.contemporarywriters.com/authors/?p=auth25

 

Rachel Cusk priključila se mjesnome knjižnom klubu da s drugim ljubiteljicama dobre knjige podijeli misli o štivima koja su ih se dojmila. No zbunjuje je zašto engleske kućanice nemaju sluha za pripovijesti iz svagdašnjeg života. Na Guardianovim stranicama pročitajte autoričin sjajan članak o bjegunicama u bajkovite fikcije – i ljepoti, istini i pouci stvarnosti kad je prelomi prizma velikih umjetnika pera.

 

Guardian ističe deset od ponajboljih romana u kojima je radnja smještena u vremenski okvir jednog dana. U društvu Joyceova Uliksa i Gospođe Dalloway Virginije Woolf, našao se i Arlington Park Rachel Cusk.

 

 

 

 
traži samo na dzepna.com

 

Prikazi Arlington Parka


Dragan Jurak piše o Arlington Parku Rachel Cusk u Jutarnjem listu i na web stranicama Modernih vremena. Pročitajte prikaz!

iz Guardiana
..prvi..
..drugi..

iz New York Timesa
..prvi..
..drugi..


Pročitajte poglavlje