Vuković&Runjić
Knjige Autori Knjižara Kontakt Novosti


Boffa kod V&R

Životinja si, Viskovitzu
   
   
   
   

 


 
Alessandro Boffa
Životinja si, Viskovitzu


Prevela s talijanskoga Ana Prpić
Ilustrirao Igor Hofbauer

ISBN 978-953-6791-95-8
168 str, meki uvez
200x130 mm
Cijena 79 kn


O knjizi

Životinja si, Viskovitzu knjiga je o animalnoj privlačnosti između Viskovitza i Ljube, koja je započela prije dvije milijarde godina dok su oboje još bili mikrobi, a nastavlja se preko različitih životinjskih utjelovljenja sve do dana današnjega.

No ovo nije knjiga o životinjama, nego dvadeset paradoksalnih načina da se život promotri kroz oči Viskovitza koji trpi zbog svoga životinjskog karaktera, bio lav zaljubljen u gazelu, kameleon u potrazi za identitetom, policijski pas budist, puž opsjednut svojom dvospolnošću, mrav u potrazi za moći, mikrob s kompleksom manje vrijednosti ili nešto drugo.

U svakoj priči zatječemo ga u novoj tragikomičnoj situaciji gdje se propituju njegova ljubav, taština i sustav vrijednosti, koje svaki put navlači i svlači skupa sa životinjskom kožom, pa mu tako moral morskog psa nalaže: “Prvo, ubij. Drugo, zavedi ženku bližnjega svoga”, za svinju je ponašati se svinjski pitanje dobra odgoja, dok mužjaku bogomoljke ejaculatio precox spašava obraz, a bogme i glavu.
"Problem je s Ljubom što nikad nije željela raditi sa mnom stvari koje puhovi i puhice rade u snovima, to jest spavati. Podijeliti čarobni trenutak uspavljivanja, podmuklost zijevanja, strast drijemeža, konačno stapanje tijela u jedinstven poništavajući san, spajanje duša u jedinstven trijumfalni san.

Htjela je sa mnom kupiti žir, voditi ljubav, rađati i sve one druge banalnosti, a u odlučnom trenutku, kad bi se kapci počeli spuštati, uvijek je odbijala prepustiti se. Tako sam se na kraju morao lišiti tog vrhunskog užitka, pa ni ovog puta izgleda nije bilo drukčije."

Alessandro Boffa; Životinja si, Viskovitzu
O autoru
Alessandro Boffa rođen je u Moskvi. Radio je kao biolog u Italiji, a živi između Tajlanda i Rima. Životinja si, Viskovitzu je njegova prva knjiga koja je imala velikog uspjeha u Italiji i šire. Prevedena je na više od dvadeset jezika.
 
traži samo na dzepna.com


Autorova stranicaPročitajte poglavljePrikazi knjige

Pročitajte što o Boffi & Viskovitzu piše prestižni internetski kulturni magazin Salon.

Damir Jurak o Boffi:
www.jutarnji.hr
www.mvinfo.hrKupite ovu knjigu
na internetu:
Vaš komentar