Vuković&Runjić
Knjige Autori Knjižara Kontakt Novosti


Boffa kod V&R

Životinja si, Viskovitzu
   
   
   
   
   
    

Alessandro Boffa

Alessandro Boffa rođen je u Moskvi. Radio je kao biolog u Italiji, a živi između Tajlanda i Rima. Životinja si, Viskovitzu je njegova prva knjiga koja je imala velikog uspjeha u Italiji i šire. Prevedena je na više od dvadeset jezika.Pročitajte kako je Alessandro Boffa napisao Životinja si, Viskovitzu!

«Dvije sam godine radio kao biolog u laboratoriju gdje sam morao dražiti žabe i štakore da im poberem jajašca i sjeme. To pak nekako nije odgovaralo mojim romantičnim snovima o znanstvenom radu. Zatim sam se prebacio na ljudski mozak i razrađivao matematički model moždane opne i misaonih procesa. Neprestano razmišljanje o razmišljanju naposljetku me izludilo pa sam jednog dana, u jeku novčarskog buma 1986., uspio zaraditi nešto novca na burzi i otišao na trotjedni odmor koji se protegnuo na otprilike jedanaest godina, jednu u Kaliforniji i deset u istočnoj Aziji….»

www.randomhouse.com


"Našao sam je gdje sam je ostavio, u tropskoj prašumi koju sam sanjao za nju, među cvjetovima hibiskusa i u sjeni akacija, tom začaranom obitavalištu u kojem nije bilo šumova već samo glazba; nije bilo mirisa već samo miomirisa, nije bilo uzbrdica već samo nizbrdica. Nije bilo izbočina ili tvrdoća i sve pa čak i debla bila su postavljena krznom, listićima i perjem. Nije bilo grabežljivaca, dosadnjakovića i suparnika. Nije bilo muškarca, osim mene i nije bilo drugog boga doli Viskovitza."

Alessandro Boffa; Životinja si, Viskovitzu! 
traži samo na dzepna.com


Prikazi knjiga

Pročitajte što o Boffi & Viskovitzu piše prestižni internetski kulturni magazin Salon.

Damir Jurak o Boffi:
www.jutarnji.hr
www.mvinfo.hrPrva poglavlja

Životinja si, Viskovitzu